Δύο Είδη Διαφήμισης – Branding και Call-To-Action


Υπάρχοbrandingυνε 2 είδη διαφήμισης, το πρώτο ονομάζεται Branding και έχει σκοπό να δημιουργήσει μια καλή εικόνα για την επιχείρηση και να κρατήσει το όνομα της στο μυαλό του ενδιαφερόμενου. Σχεδόν όλοι μας αν δούμε τα λογότυπα μεγάλων ξένων εταιριών όπως η Κόκα-Κόλα, η Apple, τα McDonald’s, ακόμα και να μην αναγράφετε το όνομα τους, καταλαβαίνουμε για ποια εταιρία πρόκειται. Τέτοιες εταιρίες διαφημίζονται όχι από ανάγκη να τις μάθει ο κόσμος, αλλά για να είναι συνεχώς στο μυαλό του.

 

 

call-to-action

Το Branding θέλει χρόνο για να γίνει κάτι που δεν συμφέρει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο να πληρώνουν διαφήμιση απλά και μόνο για να κτίσουν καλό όνομα. Τις συμφέρει το δεύτερο είδος διαφήμισης, το Κάλεσμα Σε Δράση (Call To Action). Αυτό το είδος πάλι αποσκοπεί σε μια μεταχρονολογημένη πώληση με τη διαφορά ότι προσφέρει την επιλογή διαρκούς ΔΩΡΕΑΝ διαφήμισης. Έτσι, ο διαφημιζόμενος μπορεί να κάνει και branding χωρίς να πληρώσει επιπλέων.

 

Αυτό πετυχαίνετε ζητώντας από τον ενδιαφερόμενο να πατήσει σε ένα σύνδεσμο, να κάνει like, σχόλιο, κοινοποίηση ή να αφήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του ως αντάλλαγμα για κάτι που προσφέρει ο διαφημιζόμενος. Αυτό μπορεί να είναι ένα εκπτωτικό κουπόνι, μια προσφορά, ή ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (στην δική μου περίπτωση) με θέμα που ενδιαφέρει το πιθανό πελατολόγιο του διαφημιζόμενου. Ο λόγος που η διαφήμιση δεν πάει κατευθείαν σε ένα eshop είναι γιατί κάποιος που περιπλανιέται στο ίντερνετ, δεν έχει ψυχολογία αγοραστή την δεδομένη στιγμή. Ήταν σε κάποιο μέσω κοινωνικής δικτύωσης για να περάσει τον χρόνο του και δεν έψαχνε να αγοράσει οτιδήποτε.

 

Στην συνέχεια ο υποψήφιος πελάτης περνά από ένα αγωγό πωλήσεων όπου ο διαφημιζόμενος μέσα από μια σειρά με emails κτίζει σχέση εμπιστοσύνης μαζί του και του προτείνει διάφορα προϊόντα ή υπηρεσίες προς πώληση. Εν συντομία η διαδικασία έχει ως εξής. Αντί η διαφήμιση να οδηγεί στην κεντρική σελίδα ή στο eshop, οδηγεί σε μία πολύ απλή σελίδα που διαφημίζει ένα μόνο προϊόν. Εκεί υπάρχει μια φόρμα επικοινωνίας που ζητά από τον επισκέπτη να αφήσει τα στοιχεία του για να μάθει περισσότερες πληροφορίες ή να εκμεταλλευτεί μια προσωρινή έκπτωση στο προϊόν. Αφού αφήσει τα στοιχεία του, ο διαφημιζόμενος μπορεί να του στέλνει ανά τακτά διαστήματα emails και να του θυμίζει την προσφορά που έχει, να του προτείνει άλλα προϊόντα ή να τον ενημερώνει για νέες παραλαβές και να κάνει branding.

 

Η δημιουργία αγωγού πωλήσεων είναι η ουσία του ίντερνετ μάρκετινγκ και γι’ αυτό το εξηγούμε βήμα-βήμα στα πρακτικά μας σεμινάρια. Μπορείτε να ρωτήσετε λεπτομέρειες για τα επερχόμενα μας σεμινάρια πατώντας σε αυτό εδώ το κείμενο.

 


Χάρης Λειβαδιώτης

harris 150

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *