Τα 4 απαραίτητα στοιχεία μιας online διαφήμισης


Για να είναι πετυχημένη μια online διαφημιστική εκστρατεία πρέπει να έχει 4 απαραίτητα στοιχεία. Χωρίς αυτά ή αν λείπει κάποιο η διαφήμιση υστερεί. Οι πιο πετυχημένες εταιρίες παγκοσμίως χρησιμοποιούνε αυτά τα 4 στοιχεία. Εάν έχετε αγοράσει οτιδήποτε μέσω ίντερνετ από κάποια σοβαρή εταιρία θα δείτε ότι τα εφαρμόζει. Αυτά είναι λοιπόν τα 4 απαραίτητα στοιχεία μιας διαδικτυακής διαφήμισης.

 

 

 

Επισκεψιμότητα

Με αυτή την ορολογία εννοούμε τον κόσμο ο οποίος βλέπει την διαφήμιση μας. Σίγουρα όσο περισσότερος τόσο το καλύτερο, αλλά είναι απαραίτητο ο κόσμος αυτός να ενδιαφέρετε για αυτό που προσφέρουμε. Ένα eshop με γυναικεία είδη που έχει 10000 επισκέπτες και από τους οποίους οι 9000 είναι άντρες δεν έχει και πολλές προοπτικές γιατί δεν απευθύνετε σε άντρες. Ένα τοπικό κατάστημα, ή εστιατόριο, απευθύνετε σε άτομα της περιοχής του, το να διαφημίζετε σε άλλη πόλη ή χώρα δεν θα βοηθήσει.

 

Aγωγός

Το πλέων απαραίτητο στοιχείο του ίντερνετ μάρκετινγκ. Είναι μια διαδικασία που μετατρέπει κάποιον που απλά περιπλανιέται στο ίντερνετ σε ενδιαφερόμενο, πιθανό πελάτη και στη συνέχεια σε αγοραστή. Στα σεμινάρια μας εξηγούμε στην πράξη, βήμα-βήμα πως δημιουργείτε ένας αγωγός πωλήσεων. Ένα μαγαζί σε ένα εμπορικό δρόμο έχει την βιτρίνα του για να ελκύσει τους περαστικούς να μπούνε μέσα, και τον πωλητή που θα τους εξυπηρετήσει. Ο αγωγός είναι το αντίστοιχο σε μια online διαφημιστική εκστρατεία.

 

Φίλτρο

Είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ρωτάμε τον υποψήφιο πελάτη για τι πράγμα ενδιαφέρετε, έτσι ώστε να τον κατευθύνουμε και να μην ψάχνει χωρίς βοήθεια. Μπορείτε να μας στείλετε ένα email από το πλήκτρο «Επικοινωνία» πάνω αριστερά στη σελίδα, για να δούμε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε το ίντερνετ στην δική σας περίπτωση. Αυτό είναι ένα είδος φίλτρου. Μέσα από μία σειρά ερωτήσεων μπορούμε να οργανώσουμε την διαφήμιση σας.

 

Επακολούθηση

Γίνεται κυρίως με συχνά emails που έχουν σκοπό την δημιουργία καλής σχέσης και εμπιστοσύνης με τους πιθανούς πελάτες. Σε περίπτωση που βλέπουμε ενδιαφέρον από την πλευρά του υποψηφίου χρησιμοποιούμε και το τηλέφωνο για μια πιο προσωπική επικοινωνία. Είναι πλέων αποδεδειγμένο ότι το 80% των πωλήσεων γίνεται μετά την 4η επακολούθηση. Άρα ένας πελάτης που είδε κάποιο προϊόν μας και δεν είναι απόλυτα έτοιμος να το αγοράσει εκείνη την στιγμή, αν το ξαναδεί ή το δοκιμάσει (αν γίνεται), έχει αυξημένες πιθανότητες να το αγοράσει.

 

Στα σεμινάρια μας εξηγούμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε τα 4 αυτά στοιχεία στην δική σας περίπτωση. Μπορείτε να ζητήσετε να μάθετε την θεματολογία και τις ημερομηνίες των επόμενων σεμιναρίων πατώντας σε αυτό το κείμενο.

 


Χάρης Λειβαδιώτης

harris 150

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *