Καλύτερα ένα γρήγορο ΟΧΙ


a fast noΑυτό το άρθρο αφορά περισσότερο άτομα που ασχολούνται με τις άμεσες πωλήσεις, όπως κτηματομεσίτες, ασφαλιστές και γενικά όσους δουλεύουν με προμήθεια.

 

Σου έχει τύχει ποτέ κάποιος υποψήφιος πελάτης να σε κουράζει με την αναποφασιστικότητα του ή να προσπαθείς καιρό να τον πείσεις ότι αυτό που προωθείς του ταιριάζει γάντι και να λέει συνεχώς όχι;  Φυσικά και σου έτυχε! Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Επιμένεις μέχρι να πει ναι; Και για πόσο καιρό ακόμη;

 

Από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ακολούθησα μια νοοτροπία ότι ένα γρήγορο ΟΧΙ είναι προτιμότερο από ένα μελλοντικό ίσως ή έστω ένα ΝΑΙ μετά από 6 μήνες ή ένα χρόνο. Αν είναι να χάνω μία δύο μέρες τη βδομάδα για να κυνηγάω αναποφάσιστα άτομα προτιμώ να μην κερδίσω τον πελάτη. Αυτή τη νοοτροπία θα τη σύστηνα ανεπιφύλακτα εάν το εισόδημά σου βασίζεται σε προμήθεια επί των πωλήσεων που κάνεις.

 

Προσωπικά προτιμώ να αξιοποιήσω τον χρόνο που θα έχανα για να βρω νέους ενδιαφερόμενους που είναι όντως έτοιμοι να αγοράσουν. Στην πορεία όμως ανακάλυψα ότι τελικά δεν χάνω ούτε αυτούς που σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί τους! (εννοείτε όχι όλους) Πως γίνεται; Με τακτικές επακολουθήσεις μέσω email που γίνονται σχεδόν αυτόματα.

 

Ένα γενικό μήνυμα δηλαδή που πάει σε όσους δεν ήταν έτοιμοι να αγοράσουν όταν μιλήσαμε. Επίσης αφιερώνω 3-4 ώρες το μήνα για ένα πολύ σύντομο τηλεφώνημα στο οποίο θυμίζω τη προσφορά μου και ρωτώ αν τους ενδιαφέρει ακόμη. Αυτή η κλήση κρατάει το πολύ 2 λεπτά. Ο χρόνος που μπορείς να εξοικονομήσεις και οι πελάτες που μπορείς να βρεις αξιοποιώντας το χρόνο που θα έχανες θα σε εκπλήξουν.

 

Αυτή είναι η μέθοδος του αγωγού πωλήσεων με λίγα και απλά λόγια. Σίγουρα μπορεί να αναλυθεί σε πολύ μεγάλο βάθος γι’ αυτό διοργανώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τετράωρα σεμινάρια σε Κύπρο και Ελλάδα στα οποία αναλύουμε πως με αυτή τη μέθοδο και μέσω του Ίντερνετ μπορείς να διπλασιάσεις το τζίρο σου.

 

Για να ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα σεμινάρια κάνε κλικ εδώ.

 

 

Χάρης Λειβαδιώτης

Affiliate Marketer

harris@smartworkrocks.com

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *