Ο ανταγωνισμός είναι για τους δειλούς!


Όταν έχεις το προνόμιο να μιλάς με εκατοντάδες ανθρώπους την εβδομάδα για τη δουλειά σου, ακούς συνεχώς κάποιες κοινές παρανοήσεις. Μία απ’ αυτές είναι για τον ανταγωνισμό. Είναι ένα θέμα που ακούω συχνά σε συνομιλίες μου με επιχειρηματίες αλλά και με άτομα που έχουν βλέψεις να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Μία λέξη χιλιάδες φοβίες. Ο φόβος του ανταγωνισμού επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον μέσο άνθρωπο που μπορεί να τον παραλύσει. Κάνει επιχειρηματίες να παραμένουνε στάσιμοι και να φταίνε τον ανταγωνισμό. Επίσης κάνει φιλόδοξους νέους να μην τολμάνε καν να ονειρεύονται τη δική τους επιχείρηση.

 

what competition?

 

Την χρονιά που μας πέρασε, ανοίξανε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εταιρίες στην Κύπρο που ασχολούνται με το ίντερνετ μάρκετινγκ όπως και εγώ. Αν φοβόμουνα και εγώ τον ανταγωνισμό θα έμενα στη δουλειά μου με ένα πολύ καλό μισθό στον τομέα των χρηματαγορών και δεν θα σταματούσα για να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Ξέρω όμως ότι ο ανταγωνισμός είναι ένας μύθος που τον πιστεύουνε μόνο οι δειλοί. Προσωπικά δεν ασχολούμαι καν μαζί του πλέων γιατί αν και καινούριος στον χώρο, επέλεξα ένα πολύ διαφορετικό δρόμο από τον «κλασσικό». Ένα δρόμο πολύ ευέλικτο για να μπορέσουνε να με αντιγράψουνε. Τώρα θα σκέφτεσαι, τα «θηρία» θα αντιγράψουν ένα άνθρωπο που μόλις ξεκίνησε; Και όμως έχω αρκετές περιπτώσεις που αντιγράφουνε τις διαφημίσεις μου και ζητούνε να έρθουν στα σεμινάρια που διοργανώνω!

 

Ενημερώσου για τα σεμινάρια ίντερνετ μάρκετινγκ που διοργανώνουμε σε Κύπρο, Ελλάδα και μέσω Ίντερνετ πατώντας ΕΔΩ

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βλέπω στην αγορά είναι ότι περιμένουν με σταυρωμένα τα χέρια από τους πελάτες να βρούνε την επιχείρηση. Εγώ κάνω το αντίθετο. Περιμένουνε από τους ανταγωνιστές να κάνουνε την πρώτη κίνηση και μετά να αντιδράσουνε. Εγώ κάνω πρώτος τις κινήσεις. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένας μέσα στους πολλούς. Με ενδιαφέρει να είμαι ο ένας, ο πρώτος, ο μοναδικός που θα έχει στο μυαλό του κάποιος που τον ενδιαφέρει η δουλειά μου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε επιχείρησης δεν είναι ότι η οικονομία δεν πάει καλά, είναι ότι δεν τη ξέρει αρκετός κόσμος που να την εμπιστεύεται και να κάνει τις αγορές του απ’ αυτήν. Δεν υπάρχει έλλειψη δουλειάς, υπάρχει έλλειψη ανθρώπων που γνωρίζουν και εμπιστεύονται την επιχείρηση, άρα πελατών και κατ’ επέκταση εσόδων. Αν τα έσοδα είναι καλά όλα τα υπόλοιπα λύνονται.

 

Σκέψου πως θα ήταν να έχεις εκατοντάδες άτομα κάθε μήνα να ζητάνε οι ίδιοι να γνωρίσουνε την επιχείρησή σου και τα προϊόντα σου; Πως θα ήταν να έχεις μια σταθερή ροή νέων ανθρώπων που τους ενδιαφέρει αυτό που προσφέρεις. Σκέψου πως θα ήταν να έχεις τον τρόπο να επικοινωνείς μαζικά με αυτό τον κόσμο και να τον κάνεις πελάτη σου. Σου ανασταίνει ή όχι την επιχείρηση αυτή η περίπτωση; Παίρνεις ή όχι την απόφαση να ξεκινήσεις την επιχείρηση που λες τόσο καιρό ότι θέλεις να ξεκινήσεις;

 

Αυτή είναι η δύναμη που σου προσφέρει το ίντερνετ μάρκετινγκ. Άσε λοιπόν τον ανταγωνισμό να χαμηλώνει τις τιμές του. Εσύ μπορείς να αφοσιωθείς στην συνεχή εξεύρεση νέων πελατών ενόσω αυτοί κάνουν απέλπιδες προσπάθειες.

 

Ενημερώσου για τα σεμινάρια ίντερνετ μάρκετινγκ που διοργανώνουμε σε Κύπρο, Ελλάδα και μέσω Ίντερνετ πατώντας ΕΔΩ

 


Φιλικά,

Χάρης Λειβαδιώτης – Smart Work Rocks

harris@smartworkrocks.com

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *