Να Είσαι Μέσα Ατσάλι Και Έξω Βελούδο


Αυτή η νοοτροπία φέρνει απίστευτα αποτελέσματα σε επαγγελματίες πωλητές και όχι μόνο. Μπορούνε να την χρησιμοποιήσουν και άτομα που θέλουνε να περάσει η δική τους γνώμη, στη δουλειά ή στο σπίτι χωρίς να θιχτεί κανείς. Κάποιος με αυτή τη νοοτροπία αναγνωρίζει το δικαίωμα γνώμης της άλλης πλευράς, το σέβεται, αλλά επιμένει στη δική του γνώμη μέχρι το τέλος.

 

Εσωτερικά Ατσάλι

Αυτό σημαίνει ότι έχω το θάρρος της άποψης μου, έχω απόλυτη πίστη σε αυτό που λέω ή πουλώ, όποιος και να είναι στην άλλη πλευρά της συνομιλίας. Αν πρώτα δεν πείσω τον εαυτό μου δεν μπορώ να πείσω κανένα. Ακόμη και αν βλέπει τις προτάσεις μου αστείες ή προσπαθεί να τις γελοιοποιήσει, εγώ δεν πτοούμε. Ακούω τη γνώμη της άλλης πλευράς με ενδιαφέρον, όχι απλά για να απαντήσω αλλά για να καταλάβω τη θέση της. Έτσι ξέρω ακριβώς πιο επιχείρημα πρέπει να χρησιμοποιήσω. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν σταματώ να επιμένω στην άποψη μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μηδενίζω την άποψη της άλλης πλευράς.

 

Εξωτερικά Βελούδο

steel-velvetΌσο επίμονος και να γίνω, ποτέ δεν θίγω το άτομο που έχω απέναντί μου και πάντα δείχνω κατανόηση στις απόψεις του. Δεν λέω σε καμία περίπτωση «έχεις λάθος» ή «λες ανοησίες». Φράσεις αυτού του στυλ θίγουν τον εγωισμό της άλλης πλευράς ανεπανόρθωτα. Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι να αποστομώσουμε, είναι να συνεργαστούμε. Η αντιπαράθεση δεν φέρνει ποτέ τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε μια λεκτική αντιπαράθεση δεν κερδίζει κανείς. Έτσι και αλλιώς αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν κερδίζουμε, πάλι χαμένοι είμαστε! Οπόταν το μυστικό είναι να είμαστε ευγενικά επίμονοι σε αυτά που πιστεύουμε. Ναι, επιμένω στη γνώμη μου αλλά σέβομαι και δεν μειώνω την άλλη πλευρά.

Δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για αυτό το άρθρο, έτσι και αλλιώς δεν χρειάζομαι να σε πείσω για κάτι. Μπορείς  να δοκιμάσεις αυτή την τακτική και θα δεις από μόνος σου πόσο καλά δουλεύει. Είναι καλό όμως να θυμάσαι ότι η υπομονή και η καλή συμπεριφορά είναι δύναμη, σε συνδυασμό όμως με την επιμονή μετατρέπετε σε υπερδύναμη.

 

Σημείωση: Οι ιδέες αυτές δεν είναι αποκλειστικά δικές μου. Ορισμένες τις έμαθα μέσα από σεμινάρια και άλλες τις άκουσα από φίλους / συνεργάτες και τις έβαλα σε εφαρμογή. Εδώ απλά τις αναφέρω με λίγη περισσότερη ανάλυση.

 

Αν συμφωνείς με αυτό το άρθρο και το βρήκες χρήσιμο, κοινοποίησε το να το δει περισσότερος κόσμος. Επίσης μπορείς να κάνεις like και στη σελίδα μας στο Facebook

 

 


Χάρης Λειβαδιώτης

harris@smartworkrocks.com

harris - smartworkrocks

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *